MK | EN

СВЕТОТ на 15 декември 1944

Глен Милер, најпознатиот и најпродаваниот американски big band музичар, аранжер и композитор од нјблескавите денови на swing ерата, на 15 декември 1944, летал од Англија до Париз-Франција да одржи свирка. Неговиот авион исчезнува додека летал над Англискиот канал. Никогаш не е најдена трага или остатоци од авионот и пилотот. Статусот на Милер е се уште „исчезнат во акција“.